woensdag 29 februari 2012

Lidmaatschap loterij opzeggen

Vandaag heb ik mezelf eindelijk zo ver gekregen. Na jaren lang ruim €30,- per maand betaald te hebben voor de Nationale Postcodeloterij en de VriendenLoterij heb ik besloten om mijn lidmaatschap toch te annuleren. Hoewel er in mijn achterhoofd een stemmetje blijft zeggen; "zul je net zien dat de straatprijs volgende maand op jou postcode komt", blijf ik er bij dat het een goede keus is. Ik heb inmiddels al meer dan €500,- in een bodemloze put gegooid, en het enige wat ik ooit gewonnen heb was een documentaire op DVD, welke volgens mij iedereen van de VriendenLoterij heeft gewonnen. Dure DVD...

Opzeggen gaat tegenwoordig een stuk makkelijker dan ik dacht. Ik was al van plan om een officiĆ«le brief aangetekend te versturen in de hoop over een paar maanden reactie te krijgen. Sterker nog; ik had de opzegbrief al bijna klaar. Toen herinnerde ik me een nieuwsbericht wat ik had gelezen waarin stond dat bedrijven het makkelijker moeten maken om abonnementen op te zeggen. Een simpele zoekactie en even door klikken op de website kwam al bij de gewenste pagina's;

De webpagina VriendenLoterij online opzeggen.
De webpagina Nationale Postcodeloterij opzeggen.

Ik had deze pagina's zo gevonden, maar ik kan me voorstellen dat minder technische mensen wat moeite hebben met deze pagina te vinden. Ze maken de pagina ook moeilijk te vinden, doordat ze eerst verschuilen achter de melding dat opzeggen gemakkelijk telefonisch kan. Vervolgens staat er een betaald 0900 nummer achter. In kleine lettertjes staan dan een link naar meer informatie over opzeggen. Op de volgende pagina staat precies hetzelfde alleen dan in andere woorden met wederom een link naar meer informatie. Na ongeveer 6x klikken kom je op het formulier uit waar je ook daadwerkelijk kan opzeggen.

Het voordeel van online opzeggen is dat je geen ongemakkelijke gesprekken hebt met mensen in een callcenter die getraind zijn om je schuldig te laten voelen over al die goede doelen die je in de steek laat door je lidmaatschap op te zeggen. In plaats daarvan vul je wat gegevens in, en krijg je netjes een e-mail waarin je vriendelijk wordt bedankt voor de steun die je tot nu toe hebt geleverd. Een dikke aanrader dus als je al een tijdje aan het overwegen bent om te stoppen.

zondag 19 februari 2012

Ik wil de Pioneer CDJ-1000 mk3!

De Pioneer CDJ-1000 mk3, wat een geweldig apparaat is het toch!
Pioneer CDJ-1000 mk3
Ik zou graag willen zeggen dat ik er alles voor over heb om 2 van deze in combinatie met een Pioneer DJM-900 thuis te hebben staan, maar dan lopen we precies tegen het probleem aan. Hij is ontzettend duur!!

Inmiddels in hij vervangen door de Pioneer CJD-2000 welke veel meer opties heeft. Je zou denken dat de oudere CDJ-1000 hierdoor spotgoedkoop te vinden is, maar dat valt toch tegen. Net als zoeken naar een goede tweedehands auto, kwaliteit is gewoon duurder. 

Voor mij heeft deze draaitafel een grotere emotionele waarde. Een van de weinige keren dat ik live gedraaid heb, heb ik besloten om een exemplaar van de CDJ-1000 in te huren. Technisch gezien heb ik hem twee keer gehuurd; een keer om te testen, en een keer om live te draaien. Misschien heb ik het in mijn hoofd een beetje rooskleuriger gemaakt, maar het was echt een knal feest!

Ik ben nog steeds onder de indruk van de mogelijkheden van dit apparaat. Ik heb mezelf ook altijd voor gehouden dat wanneer ik een flink bedrag win met een loterij (any day now...) ik een leuke DJ opstelling voor mezelf zou willen kopen. Deze opstelling past dan natuurlijk perfect in mijn zesde slaapkamer van mijn nieuwe villa net buiten de stad! In dat geval zou ik uiteraard kiezen voor de CDJ-2000 gezien geld dan toch geen rol speelt, maar als we een beetje realistisch blijven, is de CDJ-1000 een betere koop.

De look en feel van de CDJ-1000 is gewoon heerlijk. Alles straat robuust en betrouwbaar uit. Het is niet voor niets dat de grote DJ's altijd live draaien met deze apparatuur.
DJ Tiesto live op Pioneer CDJ-1000 in Club XS Encore in Las Vegas

David Guetta live op Pioneer CDJ-1000.

Afrojack live op Pioneer CDJ-1000 en en CDJ-2000

Armin van Buuren live op Pioneer CDJ-2000 in Buenos Aires. 


donderdag 9 februari 2012

Reclames

Wat zijn de reclames van tegenwoordig toch slecht. Iedereen klaagt er over en zapt snel verder wanneer die muts tijdens een pianoles de instructeur tackelt.
Prada Candy reclame; "I DON'T CARE!" ik ook niet...
Toch moeten we toegeven dat het werkt. Ik weet bijvoorbeeld hoe dat bovenstaande reclame van Prada is. Maar ik kan niet zeggen dat het mij over haalt om dat luchtje te kopen.

Datzelfde geldt voor de goede reclames. Denk aan de classics van Achmea. De term "even Apeldoorn bellen" zal in de meeste huiskamers wel bekend zijn. Maar wil dat zeggen dat dit de verkoopcijfers omhoog gooit?
Voor mij is dat niet het geval. Ik weet dat het bedrijf bestaat, en zal ook zeker in mijn lijstje voorkomen wanneer ik op zoek ga naar een zorgverzekering. Toch zal ik niet direct Apeldoorn bellen. In hoeverre is de reclame dan geslaagd? En was dat al het marketing budget waard?

Al met al bagatelliseer ik het allemaal door te denken dat het contrast tussen slecht en goed alleen maar groter word door slechte reclames. Hoe meer slechte reclames, hoe beter de goede reclames zijn.

Korte shout-out naar het marketing team van AH. Ga zo door!