zaterdag 29 oktober 2011

Freelance Blogger iPhoned.nl

Met het maken van mijn blog over iOS5, ontdekte ik dat ik het toch erg leuk vind om te bloggen over de iPhone. Mede door de leuke reacties die ik gekregen heb van de mensen om me heen besloot ik toch maar te gaan informeren toen ik deze link tegen kwam op een van de sites die ik regelmatig in de gaten hou, iPhoned.nl

Ik ken deze website al vanaf dat een van de eerste berichten online stond. Destijds werkte ik (o.a.) in een computerwinkel toen ik mijn eerste generatie iPhone uit Engeland over liet komen. Doordat deze iPhone niet "legaal" in Nederland te verkrijgen is geweest, moest ik deze wel Jailbreaken, anders zou hij niet werken. Hierdoor leer je al snel het toestel kennen op een technisch niveau. Ik raakte steeds meer verstrengeld in Apple's web. De iPhone was toen al een revolutie, dus een hoop klanten die bij mij op het werk kwamen,  waren erg geïnteresseerd toen ze zagen dat ik er een had. Interessante discussies gecombineerd met veel uitleg en demo's waren tot mijn genoegen aan de orde van de dag. 
Op een dag kwam een dame binnen die me vertelde dat haar zwager ook een iPhone had, en daar een website over gemaakt had, iPhoned.nl. Toen stonden er net een bericht of 50 op, waar er nu inmiddels meer dan 5.000 staan.

Maar goed, ik volgde dus de link en gaf aan dat ik wel geïnteresseerd was in het bloggen over de iPhone, en dat we wellicht wel wat voor elkaar konden betekenen. Wat mail verkeer later en ik ben nu officieel blogger van iPhoned.nl. Mijn eerste post is vanochtend online gegaan; 14 gratis apps voor je iPhone die je niet mag missen.

Wegens contract redenen mag ik de posts die ik daar plaats, niet hier plaatsen, dus er zullen geen posts over de iPhone meer op deze blog komen. Je kan via deze link een overzicht zien van mijn posts op iPhoned.nl.

Uiteraard zal ik privé of niet Apple gerelateerde dingen hier nog wel posten. Ik blijf een LEKKER WARM DIER!!




donderdag 27 oktober 2011

Nieuw frontje

Hoewel de titel van deze blog al flink verouderd is -want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu nog een telefoon met een frontje?!- wil ik toch een blogpost wijden aan het feit dat mijn lieve, mooie maar vooral getalenteerde vriendin een aan de slag is gegaan met het uiterlijk van mijn blog. Zoals je kan zien heeft ze er een mooie blog van gemaakt. Haar eigen blog, Pinklatte9, is ook zo'n mooie!

Bedankt schat!

dinsdag 18 oktober 2011

iOS5 onder de loep


 Ik heb al een tijdje met de BETA versie rond gelopen, maar nu heb ik officieel iOS 5 draaien op mijn iPhone 3GS. Tijdens de installatie ging al een hoop mis. iTunes (v10.5.0.142) gaf alleen maar foutmeldingen dat het synchroniseren niet lukt en dat het bestand onvindbaar is. Daar komt nog eens bij de alle apps welke niet van de Apple zelf zijn, niet op startte. Gelukkig is dit bij mij allemaal opgelost door nogmaals te synchroniseren en daarna de apps updaten. Ik hoor helaas veel verhalen van mensen die niet zo gemakkelijk over kunnen.

 Bij mij draait alles inmiddels vloeiend, en kan ik de nieuwe functies testen.
Hieronder een lijstje met de functies die ik wel handig vind.

Notificatiecentrum:

 Je kan ten alle tijden vanaf bovenin je scherm naar beneden swipen, dan komt je notificatiecentrum naar beneden. Hier heb je alle notificaties op een rijtje staan, het weer, gemiste oproepen, gemiste smsjes en allerlei berichten vanuit je apps. Je kan op de berichten drukken om naar de betreffende app te gaan.
Ook krijg je tijdens normaal gebruik bovenin je scherm een klein balkje te zien met de binnenkomende notificatie, in plaats van die irritante losse meldingen. Zo kan je ongestoord doorgaan, en wordt je niet gestoord wanneer je driftend door de bocht de finishlijn ziet, of met andere belangrijke dingen bezig bent. 

iMessage:
 iMessage maakt het sturen van berichten tussen iOS5 gebruikers gratis. de software merkt dat beide gebruikers iOS5 hebben, en sturen de berichten via het data netwerk. Hierdoor worden er geen sms'jes van je bundel af geschreven. Het is een soort Ping of WhatsApp, alleen zonder dat je daar beide een speciale App voor moet downloaden/kopen. Nadeel wel is dat dit alleen voor iPhone gebruikers is welke beide iOS5 moeten hebben draaien.
















Camera.
 Als de telefoon op ruststand staat, en je druk tweemaal op de HOME toets, kan je net als voorheen je muziek besturen, maar nu staat er rechts naast de SLIDE ontgrendelaar, een knop welke je direct naar je camera stuurt. erg handig als je even snel een foto wil schieten. Zoomen kan net als met bestaande foto's door twee vingers uit elkaar te bewegen op het scherm. Je hoeft niet meer op het scherm te drukken om een foto te maken, dat kan tegenwoordig met de volume toets. Ik moet mezelf alleen nog aanleren om de camera de andere kant op te draaien om dit te kunnen doen, maar ik zie de voordelen er zeker van in.
Na het schieten van de foto kan je naar de zijkant swipen om de foto terug te kijken. Ik zie weinig toegevoegde waarde in deze functie, gezien je de foto terug kan zien door links onderin al naar de fotolibrary kan. 









Tweeten vanuit OS:

 Twitter is geïntegreerd met de nieuwe OS. Dit wil zeggen dat je beste foto's en leukste YouTube filmpjes nu gemakkelijker kan delen. De foto's delen ging al makkelijk met de Twitter app, maar de YouTube filmpjes kreeg je niet gemakkelijk met de iPhone op je twitter. 

 Ook kan je de huidige locatie delen. Iets wat ook al met de Twitter App kon, maar met deze functie kan je naast de huidige locatie ook willekeurige locatie Tweeten. Bijvoorbeeld om aan te geven waar je dat weekend gaat stappen.















Herinneringen:

 Er is een nieuwe app ingevoerd, waar je makkelijk herinneringen in kan zetten. Deze zijn gemakkelijk op datum te zetten of terug te zoeken. Ook kan je voltooide herinneringen terug zoeken, en checken op welke datum deze voltooid zijn. Mocht je heel intensief gebruik maken van deze App zijn er ook lijsten aan te maken, zodat bijvoorbeeld de werk en privé herinneringen gescheiden blijven. Hierdoor kan je beter overzicht houden.
Erg fijne app, maar valt en staat met eigen gebruik. Het zal alleen een toevoeging zijn als je het consequent gebruikt.
De iPhone 4 en 4S gebruikers kunnen ook nog een herinnering op basis van GPS toe voegen. Dan krijg je bijvoorbeeld een herinnering wanneer je thuis komt, om boodschappen te gaan doen.











Weervoorspelling per uur:
Wanneer je in de weer-app het scherm raakt zal hij de weersvoorspelling per uur laten zien. Zo kan je tot 12 uur vooruit per uur zien hoe het weer er uit zal zien. In dit voorbeeld ziet het er naar uit dat ik om 17:00 in de regen naar huis fiets, terwijl de weersvoorspelling voor de hele dag alleen bewolkt aangeeft. Erg handige functie dus.





















 In totaal zijn er meer dan 200 functies toegevoegd. Veel te veel om te laten zien om in detail te laten zien. heel beknopt een paar:
Wireless sync, je hoeft je iPhone alleen maar op stroom aan te sluiten en hij synchroniseert je iTunes via WiFi. Je computer moet dan natuurlijk wel aan staan. Ook het activeren van je iPhone hoeft niet meer via iTunes maar kan gewoon via de eigen data verbinding.
Newsstand, hiermee kan je jezelf abonneren op tijdschriften zodat deze naar je toestel gestuurd worden. Lijkt me vooral erg handig voor iPad gebruikers.
Safari heeft een hoop nieuwe functies waaronder pagina's opslaan om later terug te lezen. iPad gebruikers kunnen gebruik maken van tabbladen en sommige sites kunnen in 'Reader' functie gezet worden, dan lees je alleen wat je wil lezen, zonder de onzin er omheen. (probeer het uit, dan snap je wat ik bedoel)
Mail, opmaak van tekst is mogelijk. Denk aan dikgedrukt, cursief en onderstreept, maar ook superscript en subscript. Ook kan je de definitie van het geselecteerde woord opvragen.
Agenda, is nu ook per week te zien door je toestel naar landscape modus te kantelen.
Game Centre is uitgebreid met profile pictures en vriend suggesties (gejat van Facebook?)
Airplay TV, een commerciële toevoeging van Apple. Je kan alles wat je op het scherm van je iPhone/iPad op je TV laten zien. Allemaal via WiFi. Moet je wel een Apple TV aanschaffen a €99

LET OP! niet alle functies werken op alle versies van de iPhone! zie deze lijst voor meer info.


*EDIT 18-10-2011 14:47: Voor de mensen die zich afvragen hoe ik screenshots op iPhone maak; power+home tegelijkertijd indrukken!
*EDIT 18-10-2011 15:04: Weervoorspellingen per uur toegevoegd en camera uitgebreid]
*EDIT 18-10-2011 15:33: Beknopte lijst toegevoegd

DISNEY!

Dilemma! Wat geef ik mijn meisje/duifje/liefje/knapperd voor haar verjaardag? Vaak best een gemakkelijke opgave. Als je bij elkaar woont, weet je wat je nodig hebt, en koop je dat. Echter hebben we alles wat we willen. Komt er nog bovenop dat ik een Perzische kitten voor haar gekocht heb toen we 6 maanden hadden. Ik heb de lat dus erg hoog gelegd.

Uiteindelijk heb ik besloten dat ik ze mee neem naar Disneyland Parijs. Ik heb de kaartjes per post laten sturen, omdat het veel leuker is om de fysieke kaartjes te geven dan zo'n zelf uitgeprinte e-ticket.

Omdat ze zegt helemaal niet van verassingen te houden, heb ik een week van tevoren het cadeau al gegeven. Met het argument "maar ik kan er niet naar uitkijken, als ik niet weet wat het is" heef ze me toch over gehaald. Ik heb op mijn werk een map gepakt, en gevuld met het cadeau. Naast de kaartjes zelf moet het natuurlijk een beetje gepresenteerd worden. Ik had wat teksten uitgeprint met het Disney Font, en die voor de kaartjes in de map gedaan. Zo las ze eerst haar "verjaardagskaart", welke opbouwde naar het echte cadeau.

Zoals ik had gehoopt was ze erg blij met de kaartjes, en net als ik kijkt ze er al heel de week naar uit!

donderdag 13 oktober 2011

Trainen!

In het gevecht met de kilo's moeten wapens ingezet worden. Massa vernietigingswapens om mijn overtollige massa te vernietigen! Lang leve het digitale tijdperk. Surf, klik, IDEAL en voilá, vandaag wordt onze nieuwe hometrainer bezorgd!

Leuke aanbieding, van €329,- voor €179,-. 
Eigenlijk hebben we er helemaal geen ruimte voor, maar we gooien hem gewoon in de keuken, en rollen hem vrolijk voor de TV als we aan de slag gaan. 

Ik had het geniale idee om mijn PC monitor, welke toch maar in de kast stof staat te happen, te gebruiken om een film of serie aan te zetten terwijl ik aan het trainen ben. Het plan was om dan mijn iPhone daarvoor te gebruiken. Alleen een dock in het zicht, alle kabeltjes weg gewerkt, zodat ik alleen de iPhone er in hoef te zetten, en de film aan hoef te zetten. Helaas wist ene Jeff van de Amac te verifiëren wat ik al op internet tegen kwam; er is geen kabel van iPhone 3GS naar VGA of DVI. dat plannetje gaat dus mooi niet door. Optie is ook mijn laptop van het werk wat vaker mee naar huis nemen voor het trainen. Iets meer sjouwen, maar hoef ik minder rekening te houden met film bestanden omzetten naar iPhone formaat en hoe deze er dan uit komen te zien op een groter scherm. De optie waar we nu voor kiezen is iets meer fysiek werk, maar de hometrainer naar de woonkamer rollen is een goede warming up!

Als het allemaal staat, zullen er vast wat fotootjes volgen...

woensdag 5 oktober 2011

Lucide dromen

Ik ben een nuchter persoon, geen dromer. Daarom was ik juist erg geïnteresseerd toen ik las over Lucide dromen. Heel kort door de bocht is lucide dromen dat je weet dat je droomt. Wanneer iemand dit onder controle heeft, kan diegene zelfs controle over de droom nemen. Ideaal voor mensen die veel last hebben van nachtmerries. Ik ben aan het kijken of ik hier ook iets mee kan doen. Ik heb geen last van nachtmerries, maar het lijkt me wel episch om mijn eigen dromen te kunnen sturen.

Iedereen droomt de vreemdste, vaak ook onmogelijke dingen, maar tijdens het dromen heb je niet het besef dat het niet echt is. De eerste stap is dus ook droomherkenning. Ik lees dat dit te ontwikkelen/verbeteren is door een dromenboek bij te houden. Ofwel, opschrijven wat je gedroomd hebt. Het liefst zo vroeg mogelijk, gezien mensen de neiging hebben om dromen te vergeten. Het wordt aangeraden om, nadat je wakker wordt, te blijven liggen en ogen dicht te houden, om in een bewust stadium nog over de "verse" droom na te kunnen denken. Daarna kan je opschrijven (/typen) wat je nog kan herinneren. Zo creëer je een betere bewustwording van wat er tijdens een droom gebeurd.

Daarna is het belangrijk dat je logische beredenering aangescherpt wordt. Dit is te doen door een paar testjes uit te voeren. De theorie hierachter is dat wanneer je deze testen structureel overdag doet, dit een gewoonte wordt, en je dit ook in je dromen gaat doen. Echter is de actie in een droom anders dan in het echt. Hierdoor kan je onderscheid maken tussen een droom en de realiteit. Een aantal voorbeelden:
  • Kijk naar een horloge. Bedek het horloge en kijk daarna nogmaals hoe laat het is. Vaak zal de klok vreemde dingen vertonen, andere tijd bijvoorbeeld, omdat men wacht op informatie (dat is men gewend van een klok) in plaats van dat men de droom zelf invult. De klok kan geen informatie geven, omdat de klok niet bestaat. ("There is no spoon") 
  • Schakel het licht aan en uit. In een droom zal het meestal nauwelijks lichter of donkerder worden.
  • Doe je mond dicht en knijp je neus dicht en probeer dan te ademen. In een droom zal dit gewoon lukken.
  • Probeer je vinger door iets solide heen te duwen. Door de tafel, een muur, of door je eigen hand. 
  • Vraag jezelf af wat je tien minuten geleden deed. Als je je dat kan bedenken en het logisch is, weet je dat je niet droomt. In je dromen verspringt de tijd vaak en is tijd onlogisch.
 (aangepaste versie van bron

Naast dit soort testen kan je ook gebruik maken van persoonlijke droomtekens. Deze kunnen de vorm aannemen van een persoon, dier of een object. Dit doet me denken aan de Token in Inception. In de droom blijft de tol spinnen, terwijl deze in de realiteit om zou vallen.

Er blijkt ook een manier te zijn om doelgericht in een lucide droom terecht te komen. Dan ga je rechtstreeks van de wakkere staat naar de lucide droom."De beste tijd om dit te proberen is in de ochtend of begin van de middag, na een maaltijd. Zorg dat je comfortabel zit of ligt, doe je ogen dicht en ontspan. Concentreer je rustig op de beelden, kleuren en vormen die je ziet achter je gesloten oogleden. Sta jezelf toe om bijna in slaap te vallen, en blijf bewust van de beelden die zich vormen. Dit is een moeilijke methode, maar als het lukt zullen de beelden oplichten alsof de zon erop schijnt en je zult in staat zijn om lucide in deze wereld te stappen."
(bron)  


In deze Scene van Inception krijgt Adiadne (Ellen Page) door dat ze in een droom zit, en dat ze deze kan beïnvloeden.

Lang verhaal, kort verhaal, goed trainen, en je kan je dromen onder controle krijgen. Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. 

dinsdag 4 oktober 2011

DJ-TIEZ

Diegene die mij kennen, weten dat ik het leuk vind om een beetje met muziek te klooien. Ik heb een hoop (mega)mixen en mash-ups gemaakt over de jaren, maar geen mogelijkheid gevonden om deze te distribueren. Elke track die ik op YouTube zette, werd afgewezen doordat de muziek herkend werd, en je mag geen muziek filmpjes uploaden. Nu heb ik een SoundCloud account aangemaakt. Eerste upload direct mislukt, wederom juridische redenen. Nu heb het wel voor elkaar gekregen om een track te uploaden door het volgende als omschrijving neer te zetten:

I DO NOT OWN THE ORIGINAL TRACKS, I JUST MIXED THEM!
This is my Mash-Up of the following tracks:
[ tracklist ]
Enjoy!


Blijkbaar mag dat wel, of hebben ze gewoon de muziek niet herkend.

Hieronder alle tracks die ik geupload heb!


Accapella in Accapulco Accapella in Accapulco by Dj Tiez

OMG Insomnia OMG Insomnia by Dj Tiez

Let me Clear my Knobbers: Let me Clear my Knobbers by Dj Tiez

Als je een SoundCloud account hebt, laat dan in de track zelf een comment achter, laat anders hieronder even weten wat je er van vindt!

maandag 3 oktober 2011

Dieet-update

Zo, eerste week van het dieet zit er op. Tussenstand; 3 kilo er af.

Ik heb deze week voornamelijk mijn uurtje waarop ik gewoon calorieën mag ("het koolhydraten-uurtje") op het werk gedaan, zodat ik gewoon gezellig mee kan lunchen. Met het eten houdt vriendin-lief gewoon rekening met het dieet, dus hoef ik daar geen rekening mee te houden. Na het eten moet ik wel oppassen wat ik allemaal eet en drink.  Normaal zou ik een zak chips open trekken en wegspoelen met een fles Fanta. Dit heeft plaats gemaakt voor een fles water met snacks die wel mogen; kaasblokjes, worst, komkommertje, tomaat, enz.

Het komt wel eens voor dat we ergens uit eten gaan o.i.d. waardoor ik overdag mijn uurtje niet kan nemen. Eigenlijk verandert er dan niets aan mijn lunch, alleen haal ik de boterhammen er tussen uit. Kaas, ham, leverworst, boterhamworst, het mag allemaal. Dan hoef ik tijdens het avondeten nergens rekening mee te houden.

Komt er ook nog eens bij dat we zaterdag uitermate uitgebreid gekookt hebben voor de schoonfamilie, toen hebben we maar besloten een "Schijt-Aan-Yvonne-Lemmers-Dag" in te voeren. En om het nog gekker te maken heb ik zondagavond nog 1 frikandel en 2 hamburgers op, zonder saus, alleen de snack.

Conclusie; wat een geweldig dieet.

dinsdag 27 september 2011

De Kids


FIELEMON (of Fiel) is eigenlijk mijn stiefzoon. Mijn vriendin had hem al voordat wij iets kregen, maar heb hem van kitten af aan gekend. Het was zo'n ondeugend mannetje. Hij zette overal zijn scherpe nageltjes in, en was, zoals elke kitten, erg gevoelig voor bewegende vingers, wat de nodige krassen op de handen veroorzaakte.

Nu is Fiel een beetje een einzelgänger, maar dat maakt het des te speciaal wanneer hij lekker aan het genieten is van een aai over zijn bol. Vreemd genoeg komt hij elke ochtend, nog geen minuut nadat ik uit bed stap, bij mijn vriendin op schoot liggen. Hevig aan het spinnen en druk kopjes aan het geven. Het is net of hij het me nooit vergeven heeft dat ik zijn mama in gepikt heb...

OTTO is wel van ons beide, en op papier dus ONS kindje. Mijn vriendin heeft altijd al een Pers willen hebben, dus heb ik haar als verassing mee genomen naar een nestje in België. Toch wel een heerlijk gevoel om je vriendin met grote ogen naar al die kleine hummeltjes te zien kijken, en dan te kunnen zeggen; "kies er maar een uit, schat!". Otto is 25 maart 2011 geboren, 76 gram en het meest schattige bolletje wol wat je kan bedenken!


Inmiddels zijn de 2 dikke maatjes, en rausen ze regelmatig samen door het huis. Ze vinden het heerlijk om met elkaar te stoeien, en af en toe een beetje relaxen:

Grip op Koolhydraten; Het Yvonne Lemmers dieet.

Yvonne Lemmers
Eindelijk is het dan zover. Ik ben over gehaald om op dieet te gaan! Mijn vriendin heeft me over gehaald om samen het koolhydraten-arm dieet van Yvonne Lemmers te volgen; Grip op Koolhydraten.
Bekend gemaakt door mijn moeder, al eerder getest door mijn vriendin, maar nu doe ik mee! Onder het motto; "Samen staan we sterk", gaan we de komende weken de toevoer van koolhydraten flink afknijpen, in de hoop zo een aantal kilootjes kwijt te raken. Gezien we hier beide aan mee doen, kunnen we elkaar goed motiveren. Plus, we zouden het elkaar alleen maar moeilijk maken als één iemand dat dieet volgt, en de ander gewoon een zak chips naar binnen giet.


Het Yvonne Lemmers dieet spreekt mij erg aan gezien je alleen op de koolhydraten hoeft te letten, niet zozeer op de calorieën. Je mag dus gewoon kaas, vlees, beleg en dat soort dingen, zolang je het maar een beetje met mate doet. Extra veel vet eten omdat je geen koolhydraten mag is dus niet echt de bedoeling. Hoe lekker het ook is of uit ziet, (Zoals bij This Is Why You're Fat)het is behoorlijk ongezond. Een ander aspect van dit dieet wat het het psychisch een stuk verdraaglijker maakt, is dat je één uur per dag gewoon koolhydraten mag eten. Iets niet mogen, maakt het verlangen naar datgene alleen maar sterker (roken?). Iets alleen op een bepaald tijdstip mogen, is veel makkelijk (KPN daluren?).

Bij mij zal het de eerste weken waarschijnlijk(/hopelijk) vanaf vliegen, gezien ik wel een aantal kilootjes kan missen. Dat is bij een collega van me wel gebleken, die is 24 kilo kwijt met soortgelijk dieet. Alleen moest hij iets heel belangrijks opgeven waar ik geen last van zal hebben, bier. Ik heb namelijk mijn research goed gedaan, er zitten 0 koolhydraten in whisky! hooray!

Zie ook de Blog van mijn vriendin over het Grip op Koolhydraten dieet van Yvonne Lemmers.

EDIT: zie de UPDATE
EDIT: zojuist het Yvonne Lemmers kookboek besteld!
EDIT: Als mijn vriendin zo voor me blijft koken, komt het helemaal goed met dit dieet!
Een avondmaaltijd, goedgekeurd voor het Yvonne Lemmers dieet

vrijdag 23 september 2011

Cannibal Holocaust, slechtste Film OOIT?



Ik had er nog nooit van gehoord, tot mijn vriendin hem op bracht. Ze stelde hem terecht voor, op het eerste gezicht lijkt het een must-see. Een 6.0 rating op IMDB en een vlugge Google search voorspelt veel goeds:
Cannibal Holocaust Best Horror Film - YouTube
Cannibal Holocaust----The one that goes all the way!!!!
Hoe kan het dat ik deze absolute classic nog niet kende? Ik zie mezelf niet als echte film kenner, maar ik heb inmiddels een flink aantal films gezien. Waaronder de nodige horror films met lagere rating op IMDB. Ik sta altijd open om de klassiekers te kijken, dus op een avondje dat onze agenda's dat toe lieten, zijn we er goed voor gaan zitten.

De hele productie bestaat uit 3 lagen. De film gaat over een documentaire over een Amerikaanse film ploeg welke in het Amazone gebied verdween tijdens opnames voor een documentaire over- je raadt het al- Kannibalisme. Het is een Inception van films; een film rondom een documentaire welke over een andere documentaire gaat (dream within a dream...). Ik ga me alleen focussen op de kern van de film; de beelden van de filmploeg welke in de Amazone jungle verdween. De beelden van deze ploeg komen pas halverwege in de film naar voren, maar maken de film tot het sadistische schouwspel welke alom geprezen en gehaat wordt.

Zoals Thomas Gray schreef: "Ignorance is Bliss", erg toepasselijk voor deze film, gezien de beelden die we hebben zitten kijken werden alleen maar erger gemaakt doordat we wisten dat het dierenleed ECHT was. Dat een slang en een spin dood geslagen worden op camera, vind ik niet zo erg, maar het geschreeuw van een muskusrat waar een mes meerdere malen door de nek gestoken wordt, gaat door merg een been. Een everzwijn wat zonder reden neer geschoten wordt, is ook geen pretje om te zien/horen. Het ergste was nog wel dat ze een schildpad op de meest vreselijke manier om het leven brachten. Een SCHILDPAD! Totaal onschuldig en vredelievend, hoe kan je zoiets kwaad aandoen? Nadat ze één voor één de poten afhakte met een kapmes werd het hoofd afgehakt. nog na spartelend werd het schild kapot geslagen en alle ingewanden eruit gehaald om vervolgens triomfantelijk mee rond te dansen. Ik was er zo ziek van dat ik de scene met het onthoofden van het aapje maar heb weg gekeken. Zeker gezien ik wist dat het schieten van de scene de eerste keer mis is gegaan, en dat er dus twee aapjes vermoord zijn voor deze film.

Naast het dierenleed was er ook een hoop mensenleed op het scherm te zien. Stenigen, verkrachtingen, verbranding, en nog vele andere praktijken waaronder een handmatige abortus, waarna de foetus simpelweg in de modder begraven wordt. Dit doet me allemaal een stuk minder, gezien ik wist dat dit allemaal nep was. Mijn vriendin merkte echter wel op dat het handmatig afsnijden van een mannelijk geslachtsdeel wel heel echt leek. Bleek achteraf dat ze hiervoor een echt lijk hebben gebruikt, welke later in de scene nog helemaal open gereten wordt door de kannibalen. Dat dit allemaal niet met echte mensen is gedaan wisten ze destijds in Italië echter niet, dat bleek doordat de regisseur, Ruggero Deodato, binnen tien dagen na de première werd gearresteerd voor obsceniteit en later ook voor de moord van verschillende acteurs. Deodato moest de acteurs levend en wel voor de rechter laten verschijnen voordat de aanklacht van moord ingetrokken werd. De film bleef echter wel verbannen in Italië, en tot nu toe nog in 50 landen.

Het enige leuke weetje van de film betreft een seks-scene tussen Carl Gabriel Yorke en Francesca Ciardi. Zij stelde tijdens de opnames voor om de jungle in te duiken en "het gewoon te doen". Toen Yorke dit afsloeg, gezien hij iemand in New York op hem had wachten, was Ciardi gedurende de shoot behoorlijk pissig. Na het lezen van dit bericht moest ik meteen aan Barney Stinson denken.

Al met al was ik Flabbergasted en fysiek misselijk na deze film. Achteraf spijt dat ik hem gezien heb, maar bagatelliseer het lekker door te zeggen dat je soms met je neus op de feiten gedrukt moet worden om te zien hoe fucked up mensen ook alweer zijn.